TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kik lőttek a Kossuth téren 56-ban?

: Kik lőttek a Kossuth téren 56-ban?

Kiadás:

h. n., 2008

Kiadó:

Magyarok Világszövetsége

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

214 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9719630619837

tartalom:

˝Kéri Edit 56-os történelmünk leghomályosabb, legjobban eltitkolt epizódját, az október 25-ei Kossuth téri sortüzet, a "véres csütörtököt" vette górcső alá, és kutatta éveken át. Egy cikkéből éveken át tartó "partizán-pere" is lett. De lassan előjöttek adatok az igazi történésekről, a tűzparancsról, annak irányítóiról és az elkövetőkről: ÁVH-s kormányőrökről, karhatalmistákról, veterán partizánokról és 53-ban kiszuperált ÁVH-sokról. A bírósági perirat melléklete egy 81 névből álló lista azokról a partizánokról, antifasisztákról és volt ÁVH-sokról, akiket Földes László, a Katonai Bizottság lelkes tagja, 25-én reggel felfegyverzett a HM épületében. Apró Antal, a Katonai Bizottság elnöke 25-én reggel teljhatalmat kapott a párt vezetőségétől az összes katonai akcióra. 11 órakor a sortűzre ő adta a parancsot. Körös-körül 5 tetőről lőttek. Kéri Edit szerint több mint 1000 halott borította a másfél órán át tartott sortűz után a teret. Körömi Teréz gyűjtését is tartalmazza a könyv, 234 ott meghalt áldozat nevével.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!