TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Ötvenhat után

: Ötvenhat után

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

1956-os Intézet

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

286 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632123174

tartalom:

"A kötetbe gyűjtött tizennégy írás 1993–2002 között keletkezett, és a Kádár-korszak kezdetétől máig terjedő idővel foglalkozik. Az 1990-es évek elején úgy tűnt, nemigen lehetséges történész eszközökkel, elemző módon megközelíteni ezt az időszakot, elsősorban a távlat hiányában. Ahogyan azonban akkori meg későbbi munkáimon gondolkodtam – ezek középpontjában 1956, a magyar forradalom és Nagy Imre állt –, mind világosabbá vált, mennyire „benne van” gondolkodásomban mindaz, ami 1956 után történt. Az is nagyon hamar kitűnt, hogy az 1980–1990-es évek fordulójával, 1989 változásaival furcsa módon eltávolodtunk mindattól, ami előtte történt – miközben a korszak számos vonatkozásban nem ért véget, Kádár rendszere egyszerre maradt jelenvaló, és került hihetetlenül gyorsan történeti távlatba…
Ez ideig a Kádár-korszakról nem bontakozott ki történeti vita – történészvita sem –, pedig Hankiss Elemér, Bihari Mihály, Kornai János modellalkotó kísérletei már a korszak végén, aztán a rendszerváltás után kiválthatták volna…
Nem hiszem, hogy ez a könyv változtat majd a helyzeten. Azt remélem, hogy a kötet apróbb és nagyobb léptékű történetei adalékul szolgálhatnak az elmaradt és fájdalmasan hiányzó beszélgetéshez, talán a vitákhoz is, és segítenek megismerni, megérteni valamit, amit átéltünk…" 

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!