TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Az évszámokon innen és túl... Megújuló történelemtanítás

: Az évszámokon innen és túl... Megújuló történelemtanítás

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631628078

tartalom:

"Miért? Kinek? Mit? Hogyan? A tanítás ősi kérdéseire keres új válaszokat ez a könyv. Miért tanítunk történelmet? Mire való a történelmi tudás a globalizáció, az információs forradalom korában? Kinek tanítunk történelmet? Mások-e a mai gyerekek, "a mai fiatalok", mint mi, mai pedagógusok voltunk annak idején? Miben különbözünk egymástól? Fontosak-e ezek a különbségek a történelemtanár számára? Mit érdemes tanítani a történelemórán? Tényleg ugyanaz-e a lényeges ma, mint tíz-húsz-harminc évvel ezelőtt? Tényleg ugyanazt kell-e tudniuk a mai gyerekeknek? És ugyanaz érinti-e meg őket? Végül, de távolról sem utolsósorban: hogyan tanítsuk a történelmet? Elégséges módszertani kultúra-e az előadás-megbeszélés-szemléltetés-kiselőadás négyesfogata? Mivel tudjuk felkelteni és ébren tartani a diákok érdeklődését? Hogyan tudjuk elérni, hogy valóban megértett és teljesítményképes tudás szülessen az órán? Azoknak a történelemtanároknak és tanárjelölteknek írtuk ezt a könyvet, akik nem tartják szentségtörésnek e kérdéseket. A vívódó történelemtanárnak, aki nem mindig elégedett saját magával, és új utakat keres. Az érdeklődő tanárjelöltnek, aki profi akar lenni a saját szakmájában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!