TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Előadások és tanulmányok a hallás- és beszédkórtan köréből

: Előadások és tanulmányok a hallás- és beszédkórtan köréből

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia Gyógypedagógia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola

Terjedelem:

150 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A süketnémákkal foglalkozó szakemberek előtt régen ismert tapasztalati tény a kimutatható hallással egyáltalán nem vagy csak igen kis hallásmaradvánnyal rendelkező gyermekeknek az érzékenysége a különböző vibrációs hatások iránt. E sajátosságuk azóta is jelentős felhasználást nyert a velük való oktató és nevelő munkában. Ez adta nekünk azt a gondolatot, hogy megvizsgáljuk a süketnémák vibrációs érzékenységét és a kapott eredményeket vizsgálati eredményeivel. E célból egyelőre 50 süketnéma, 10-16 éves korú lányt és fiút vizsgáltunk meg a Budapesti Süketnéma Intézetben fennálló megoszlási aránynak megfelelően. Kontrollcsoportonként ugyancsak 50 azonos korú és nemű gyermek vizsgálata szerepelt azonos feltételek és módszerek mellett. E vizsgálatok során nyert eredmények érdekes magyarázatot szolgáltatnak az egyes empirikus tények tudományosabb megvilágításához. Mindjárt itt lehetne röviden tárgyalni azt, hogy milyen gyakorlati jelentősége van a süketnémák ilyen vibrációs érzékenységének, azaz hogyan lehet ezt hasznosítani oktatásunkban. A fő feladat megvalósítása során jól látható a vibráció jelentősége, amikor is a hallási fogyatékos és ennek következtében beszélni egyáltalán nem vagy csak igen rosszul tudó süketnéma gyermeket megtanítjuk a hangos beszédre.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!