TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Tanulmányok, előadások, visszaemlékezések

: Tanulmányok, előadások, visszaemlékezések

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

129 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633303192

tartalom:

"A tanár igazi művészete: feleslegessé tenni önmagát" - vallja Varró Margit, a 20. századi magyar zenepedagógia egyik kitűnő képviselője, Tóth Árpád és Kovács Sándor elméletének követője, a Fodor-zeneiskola zongoratanára, Bartók, Dohnányi kortársa. "Szemléletem módjához oktatómunkámon keresztül jutottam el; hiszen tanításom céljaként sohasem csak a hangszerjáték elsajátítását tekintettem, hanem mindig az volt az igyekezetem, hogy a zene egészének megértésére, s teljes élvezetére vezessen. Évtizedeken át olyan módszerrel tanítottam, amely alkalmat ad a gyermeknek arra, hogy képzeletet, értelmet, leleményességet vigyen bele a maga zenei tevékenységébe. Ez alatt az idő alatt módomban állott növendékeimet s tanítványaim növendékeit figyelve közvetlen közelségből észlelnem, miként hatott reájuk a tanítás, mi módon reagáltak rá maguktól. Ezek talán feljogosítanak arra, hogy a gyermekek százainak tanítása során szerzett tapasztalatokat a gyermeki élményvilágra általánosítva vigyem át. Erre annál nyugodtabban merek vállalkozni, mert nemcsak a zenét tanuló gyermekre figyeltem, hanem a hallgató gyermekre is; kezdve dedós korától addig, míg fel nem nőtt."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!