TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A belga labirintus

: A belga labirintus

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

234 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632827112

tartalom:

"Magyarországnak, a magyar olvasónak minden bizonnyal hasznosak lehetnek az effajta könyvek a mai, útkereső, bizonytalan időkben, amikor tanulságos tudni, hogyan építették fel mások országukat, szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. Milyen árat kellett fizetni máshol a demokráciáért, és hogyan is működik a valóságban a sokat emlegetett parlamentáris demokrácia. Milyen a történelmi múlthoz való viszony, ...milyen hagyományai vannak a politikai pártoknak, mi a szerepe az egyháznak, a szakszervezeteknek egy minden jel szerint működő nyugat-európai országban? S végül, de nem utolsósorban, hogyan lehet kezelni a saját nemzeti identitás problémáját egy olyan országban, amely születésétől kezdve két nyelv, két kultúra, két nemzet jelenlétét volt kénytelen tolerálni, s életének minden mozzanatát ma is áthatja e kettős jelenlét. ... Kézikönyv gyanánt forgatható tehát e könyv minálunk, Kelet-Közép-Európában, Magyarországon. Önbizalmat is lehet meríteni belőle, de mindenekelőtt tanulni, például a saját hovatartozásunkhoz való viszonyt, mint a modern európaiság egyik kritériumát. Biztosra vehető, hogy önmagunkat is jobban megismerjük ebben a belgiumi tükörben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!