TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Egy állampolgár gondolatai. Politikaelméleti írások

: Egy állampolgár gondolatai. Politikaelméleti írások

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

244 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Gombár Csaba írásai nehezen sorolhatók kategóriákba. A társadalom jelenségeit a politikaelmélet nézőpontjából vizsgálják, de műfajukat tekintve közel állnak a politikai publicisztikához. Publicisztikák abban az értelemben, hogy napjaink kérdéseit, a magánélet és a közélet összefüggéseit, a politika és az erkölcs viszonyát vagy épeen a politikai kultúra mineműségét teszik publikussá. A kötetben szereplő tanulmányok egyrészt a politikatudomány létjogosultságát, elméleti lehetőségeit és gyakorlati szükségességét taglalják, másrészt pedig kísérletek arra, hogy példázzák az elméleti munka során kialakult fogalmak használhatóságát a politikai élet gyakorlatában. Mi a politika és a demokratikus politizálás viszonya, van-e, lehet-e nálunk helyi hatalom, mi fán terem a nemzeti érdek, miért kerülnek sokszor zsákutcába a szociográfiák, dokumentumfilmek kritikusai, ha csak a tudományt vagy a művészetet kérik számon e művektől? Ilyen és hasonló kérdések merülnek föl az írásokban.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!