TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Jászi Oszkár publicisztikája

: Jászi Oszkár publicisztikája

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

590 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632711505

tartalom:

˝Megrázó személyes dokumentumot s érdekes, máig ható politikai publicisztikát tart a kezében az olvasó. E válogatás először gyűjti egybe Jászi Oszkár cikkeinek és tanulmányainak fontosabb darabjait. A figyelmes olvasó talán azt hiheti - a századelő mai "divatja" s a szociológia újrafölfedezése nyomán nem is egészen indokolatlanul -, hogy már szinte mindent tud Jásziról s radikális társairól; gyűlhelyükről, a Huszadik század c. folyóiratról; nagy politikai pillanatukról, 1918 októberéről. Pedig ez nem így van. A mai kép - válogatásunk is mutatja - még igen egyoldalú. Azt a látszatot kelti, mintha 1918 bukása után a radikális demokratáknak már nem lett volna mondanivalója, mintha az új helyzetben végképp eljárt volna felettük az idő. E kötet írásai bizonyítják, hogy Jásziéknak nem 1918 volt az utolsó szava. Pedig legtöbbjük 1919-től tragikus helyzetben, emigrációból figyelte az új Európát s az átalakuló Magyarországot. Az emigráns Jászi gondolatai a polgári demokráciához való hűséget képviselik, s ugyanakkor igazi szellemi rugalmasságot mutatnak. Mert új felismerései nem jelentenek szakítást a régi eszmékkel: nemzeti és demokratikus kérdések összekapcsolásával. Ellenkezőleg, azok szerves folytatásai.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!