TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Rendszerváltás után: társadalomlélektani terepszemle

: Rendszerváltás után: társadalomlélektani terepszemle

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Scientia Humana

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638471107

tartalom:

˝A szociálpszichológus szerző e kötetben olvasható tanulmányai 1989 és 1992 között születtek; a rendszerváltás tanúi, és termékei. A 80-as évek végétől a kelet-európai térség különös "természetes" társadalomlélektani laboratóriummá vált. Az akadémikus társadalomtudományi diszciplinák kedvelt témája hirtelen és drámai módon valóságos alakot öltött; megtelt hússal és vérrel, s így vagy úgy magával ragadta a változások sodrában élőket. Érthető hát, hogy a hazai társadalomtudományok művelői, így a szerző is, megkísérelték "fülöncsípni" a kínálkozó történelmi esélyeket: Milyen rálátás nyílik tudományuk felől a kibontakozó történelmi fordulatra? [...] A kötetben foglalt tanulmányok adalékok egy nagyszabású, ma még csak alakuló témához: a magyarországi rendszerváltozás históriájának megszerkesztéséhez. Az írások a szó valódi értelmében vett "terepszemlére" invitálják az olvasót. [...] A kötet gerincét a társadalmi bűnbakképzési folyamatokat elemző tanulmány alkotja. Ennek mintegy történelmi háttereként esik szó a rendszerváltásban működő társadalomlélektani tényezőkről és az új magyar parlament társadalomlélektani dimenzióiról...˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!