TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A férfi a természet ballépése

: A férfi a természet ballépése

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia Genetika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

115 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633460034

tartalom:

"És alkotá az Úr Isten... az oldalbordát... asszonnyá..." - A Biblia téved, állítja a biológus szerző, aki úgy véli, mindez egészen másképp történt. Szerinte "a férfiak létüket csökött női kromoszómáknak köszönhetik", s ezért "minden ember elsődlegesen nő, "az élet folytatásához voltaképpen nem is szükséges a férfinem", tehát: "a nő fontosabb". A merész, sokakat bizonyára felháborító következtetésekre Rainer Knussmannt a humángenetika újabb felfedezései bátorították. Könyvét azonban nem kollégáinak, hanem a nagyközönségnek írta, a biológia szigorúan vett szakterületéről tehát minduntalan átkalandozik a lélektan, az erkölcs, a szexualitás birodalmába, hogy a nemek ostoba harca helyett nőt és férfit egyaránt arra buzdítson, hogy egymásért, egymás örömére éljenek. Ám a férfifensőbbrendűség hamis tudatában élő társadalmunkban nem árt ennek érdekében az "erősebb nem" körmére koppintani: Ugyan miért is erősebb? Amiért nagyobb súlyt emel? Péntekenként azonban a cekkerek cipelését a gyengébb és szebbik nemre hagyja... Knussmann tovább folytatja a példákat... Az öngúnynak, az iróniának, az igazságkeresésnek és segítő szándéknak ezt a mesterművét a német kiadó munkatársai kikapkodták egymás kezéből. Két szerkesztőnő méltatlankodva olvasta, a szerkesztőség férfi tagjai lelkendeztek - Knussmann könyvének időszerűségét, hasznosságát, azt a tényt, hogy állításai mennyire megszívlelendők mindkét nem számára, mi sem bizonyíthatná jobban ennél. S a mű kulcsmondatának igazságát, amit úgy látszik, mindenkinek tanulnia kell még: "A nő szeret, a férfi birtokol."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!