TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A konstruktív terápiák kézikönyve. A terápiás gyakorlat mestereinek újító törekvéseiből

A konstruktív terápiák kézikönyve. A terápiás gyakorlat mestereinek újító törekvéseiből

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Animula Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639410713

tartalom:

˝A pszichoterápia területén mozgalom indult el egy olyan "új irányba", amely az emberi hatóerők és lehetőségek nagyobb megbecsülésére buzdít. Inkább azokra az energiákra és erőforrásokra összpontosít, amelyeket a páciens, jobban mondva a kliens fektet a vállalkozásba, mintsem a gyengeségeire vagy korlátaira. Nagyobb hangsúlyt vet arra, hogy az emberek hová akarnak eljutni, mint arra, hogy hol voltak eddig. Ebben a szemléletmódban a terápiás párbeszéd leginkább eszmecsere, egy olyan professzionális kultúrában kialakítva és beágyazódva, ami igyekszik a legkevésbé korlátozni, mit láthatunk és mit nevezhetünk meg. A konstruktív terapeuta: hisz a társas módon megalkotott valóságban, a kapcsolat reflektív jellegét, a közösen kialakított jelentés fontosságát hangsúlyozza. Távol tartja magát a hierarchikus megkülönböztetéstől, közelít az eszmék egyenrangú kínálatához és a különbözőség tiszteletéhez, elfogadja és tiszteli a kliens nehéz helyzetét, vele együtt tűz ki célokat és jelöl ki irányt a terápiában, felkutatja és megerősíti a kliens képességeit, energiáit és erőforrásait, kerüli a kórlélektani nyomozást és a merev diagnosztikai címkéket és zsargont, jövő-orientáltan bízik a változásban, és fogékony minden újra és szokatlanra. Vagyis jelszava: "a változás az új jelentés kifejlődése a párbeszéden keresztül". A konstruktív terápiák kézikönyve gazdag gyűjteménye az avatott gyakorlati és elméleti szakemberek által kínált gyümölcsöző elképzeléseknek, technikáknak és esettanulmányoknak, jól szemléltetve, hogy a fenti célok miként érhetők el.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!