TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Fortuna szekerén... Szerencsejáték kultúra a magyar társadalomban és a játékszenvedély-betegség

, : Fortuna szekerén... Szerencsejáték kultúra a magyar társadalomban és a játékszenvedély-betegség

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Animula Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634081746

tartalom:

˝Mindig felcsap a vita heve, érvek, ellenérvek, józan megfontolások és indulatos megjegyzések hangzanak el, ha a szerencsejátékról esik szó. Kevés dologgal ennyire ambivalens a viszonyunk. Egyik legnagyobb adománya az emberi természetnek a játék képessége, de aligha találunk olyasmit, amihez kevesebb álszentség tapad, mint egy milliárdos lottónyereményhez és ugyanilyen ellentmondásos a jelenség megítélése szociológiai szempontból is. A közismert pszichiáter, és pszichológus szerzőtársa ismét forró témához nyúl ebben a könyvében, megpróbálja eloszlatni a témához szívósan tapadó előítéleteket. Gazdaságilag csak a legális szerencsejáték-ipar forgalma is százmilliárdos nagyságrendű, s nyereségének nagyobb része jövedéki adó formájában az állami költségvetésbe kerül, vagyis a közösség hasznát szolgálja. Miután itt a veszteségek magánjellegűek - szemben például az alkoholizmussal, ahol az alkoholista gyógyítása az állam egy másik zsebét terheli -, a veszteség-oldalon nincs jelentősebb közösségi tétel. Azt is mondhatnánk tehát, hogy egy jótékony redisztribúció, a jövedelmek újraelosztása történik - főleg, ha arra gondolunk, hogy kaszinóinkban mindig sokkal több a pénzes, szórakozását a nyerés-vesztés ördögi mókuskerekében kereső külföldi vendég...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!