TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Halálközelben II. A haldokló és a halál méltóságáért

Halálközelben II. A haldokló és a halál méltóságáért

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Magyar Hospice Alapítvány

Kategóriák:

Pszichológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630458802

tartalom:

"Egy évvel ezelőtt kissé szorongva bocsátottuk útjára a Halálközelben című kötetet, egy sikeres előadás-sorozat írott változatát. Sokat gondolkodtunk azon: vajon van-e igény Magyarországon olyan tanulmánykötetre, amely a halál és a társadalom mai viszonyáról és a haldokló emberek speciális problémáiról szól; illetve mennyire tekinthető tabu-témának a halál az előadóterem állandó közönsége helyett egy jóval nagyobb létszámú publikum előtt? A könyv fogadtatása mind az egészségügy szakemberei, mind a súlyos beteg hozzátartozóikat kísérő családtagok részéről bebizonyította, hogy szükség van az ilyen jellegű tanulmányokra. Az is világossá vált, hogy nem lehet megállni, hiszen a hospice-mozgalom gyors térnyerése Magyarországon felvetette a szakemberek továbbképzésének és az eddigi tapasztalatok összegyűjtésének szükségességét. Az újabb kötet, a Halálközelben II. - amely a TIT József Attila Szabadegyetemének újabb előadás-sorozata alapján készült - egy elméleti és egy gyakorlati részből állt össze. Az elméleti részben az ókori és a középkori ember halál-képéről olvashatunk, majd egy orvosetikai tanulmány foglalkozik az orvos és a beteg élethez és halálhoz való jogával a mai Magyarországon. A Haláljog című film ihlette rövid esszé már átvezet a gyakorlati tanulmányok sorába, ahol a haldoklók hospice szellemű gondozásában jártas orvosok és más szakemberek egy-egy speciális területen (onkológia, pszichiátria, pszichológia, érintésterápia) mélyítik el ismereteinket, és nyújtanak segítséget a hospice szervezéséhez, menedzseléséhez is. A kötet végén rövid ismertető, valamint irodalomjegyzék található a hospice-ról azok számára, akik tájékozódni kívánnak a mozgalommal kapcsolatban. Csodálatos látni, érezni, ahogyan a különböző területekről érkező szakembereket összeköti a gondolat: mindenkinek joga van a "teljes emberségben való meghaláshoz". Reméljük, hogy ez a törekvésük nem lesz hiábavaló."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!