TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Múzsák a díványon. Pszichoterápia és kultúra

: Múzsák a díványon. Pszichoterápia és kultúra

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Magyar Pszichiátriai Társaság

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638089059

tartalom:

"...a kultúra az életformák, kommunikációs módok, magatartásminták, értékek, normák és ideálok egész komplex rendszerét jelenti... elsősorban a szokásokat, kognitív hiedelmeket, szituációs értelmezéseket és viselkedési szabályokat hangsúlyozzák, mint a kultúra lényeges elemeit. A társadalmi intézmények, a vallás, a művészetek és a technika a kulturális antropológia kultúrafelfogásában általában másodrendű kérdés (... mert ezek hasonló vagy egyforma fejlettsége mellett a mentális és a viselkedési szférában nagyon nagyok lehetnek a különbségek). A szocializáció során jön létre a kultúrára jellemző személyiség, amely egyben a kultúra hordozója és továbbadója is. A személyiség lényegében az egyénben összegyűlt kulturális program, vagyis a társadalomban való célszerű és adaptív viselkedéshez szükséges ismeretek, készségek és késztetések rendszere. Sokan a társadalmi és interperszonális eligazodáshoz szükséges kognitív sémák elsajátítására teszik a hangsúlyt a szocializációban. A funkcionális szociológia ezért a társadalmat, a kultúrát és a személyiséget minden szociális és magatartási jelenség elemzésében együttesen kezelendő három értelmezési síknak tekinti, amelyek egymással szervesen összefüggenek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!