TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Szocializáció. A kulturális átörökítés és a társadalmi beilleszkedés folyamata

: Szocializáció. A kulturális átörökítés és a társadalmi beilleszkedés folyamata

Kiadás:

h. n., 1997

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A szocializáció elmélete a - szociológia és a társadalom lélektan közös kutatási területe - viszonylag új tudományág. Tárgya a társadalmasodás, a gyermeki fejlődés legfontosabb aspektusa; egyfelől a kulturális átörökítés jelenségkörét, a tanulást, a szimbolikus mintázatok és kollektív jelentésrendszerek áthagyományozásának folyamatait, másfelől a szerepek és intézmények, illetve a társadalmi világ normatív rendjének elemzése révén a szociális integráció fogalomkörét öleli fel. Ezáltal az egyéni viselkedés társadalmi szabályozásának "lágyabb", "kognitívabb" összefüggéseit világítja meg. Kötetünk szerzője, Somlai Péter, az ELTE Szociológiai Intézetének egyetemi tanára, a magyar társadalomtudomány nemzetközileg is megbecsült képviselője. E hiánypótló munkát nagy haszonnal forgathatják mind azok, akik a társadalomtudomány gyakorlati területei iránt érdeklődnek vagy e területeken tevékenykednek (pszichológusok, szociológusok, pedagógusok, szociális munkások, gondozók stb.), de helye van a felsőoktatási intézményeknek a "világnézeti tárgyakat" felváltó "értelmiségi modul" kötelezően választható tárgyai között is.˝

leírás:

Néhány helyen tollal aláhúzva. Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!