TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Titkok nélkül. Lélektani vizsgálódások az öngyilkosságról

: Titkok nélkül. Lélektani vizsgálódások az öngyilkosságról

Kiadás:

h. n., 1992

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

konTEXTus könyvek

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963799081x

tartalom:

˝A kötet az öngyilkosság témakörében az első átfogó magyar nyelvű és hazai tapasztalatokból építkező munka. Alaptémája az öngyilkosság; az emberi lét alapkérdése, amely évszázadok óta izgat filozófusokat, gondolkodókat. E kötet az öngyilkosság ˝titkához" nem visz, nem vihet közelebb, ám az olvasó számára feltárja, milyen lelki sérülésekből, meghiúsulásokból, belső konfliktusokból tevődik össze az öngyilkossági kísérlet és az öngyilkosságveszély élményanyaga. Ennek alapján a mindennapi ellátási gondok, a krízishelyzetek megoldásai, az öngyilkossági kísérlettel súlyosbított életproblémák megoldása elsősorban a folyamatok mögött álló pszichológiai folyamatokra kell irányuljon. E könyv segítséget nyújt szakembereknek, klinikai pszichológusoknak, szociális munkásoknak s a szerencsére egyre nagyobb számban segíteni akaró lelkipásztoroknak is. A jól tagolt és világos eszmefuttatású könyv alkalmas arra, hogy a művelt laikus megismerje az öngyilkosságról szerzett főbb adatokat és a klinikai pszichológus szemléletmódját. Hasonlóképpen e könyv elolvasása hozzájárulhat ahhoz, hogy valódi segítséget nyújthassunk olyan emberi drámákban, melyeknek végső ˝megoldása" e segítség nélkül az öngyilkosság volna.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!