SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A csíkos trolibusz. Mai litván elbeszélések

A csíkos trolibusz. Mai litván elbeszélések

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Tizenöt ​​litván írót mutatunk be kötetünkben. A legidősebb közülük – Juozäs Grušas – az új század első évében született, Saulius Šaltenis, a legfiatalabb, 1944-ben. Válogatásunk legrégibb darabja mintegy tíz évvel ezelőtt, a legfrissebb írása szinte napjainkban keletkezett.

A litván irodalom a XIX. századi nemzeti mozgalmak révén válik Európa-szerte ismertté, majd századunk különböző izmusainak hatására születik meg a sajátságosan kelet-európai jellegű, modern litván irodalom. Sajnos vajmi keveset tudunk még a történelmünk során többször felbukkanó litván nép gazdag kultúrájáról, mégis, kötetünk novelláit olvasva, ismerősnek tűnik ez a hol barátságos, hol zordabb balti tájék. Közösnek érezzük az igen változatos írói eszközökkel feltárt, korunkat izgató emberi gondokat is. „Egy golyótépte, tűzmarta, kitört ablakú kórházban születtem… a szél befújta a füstöt, én köhögni kezdtem. Mostanában is gyakran elfog még a köhögés” – írja Saulis Šatenis. A kötet sok ehhez hasonló mondata készteti gondolkodásra az olvasót, mert közös történelmi élményeink találó jelképeit varázsolja elénk az erőteljes színekkel dolgozó litván novellisztika.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!