SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A kígyó pillantása

: A kígyó pillantása

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

2000/Századvég

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Arany Közép Európa

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az 1953-ban született, pszichológia és filozófia szakon végzett Saulius Tomas Kondrotas első és eleddig egyetlen regénye (amelyen kívül mindössze két elbeszélés-kötete jelent meg hazájában, Litvániában) rendkívülinek számít a litván irodalomban is. "Nyugodtan leszögezhetjük: a litván olvasót sem segíti semmiféle különleges irodalmi hagyomány, számára ugyanolyan meghökkentő, furcsa ez a könyv, mint a magyar vagy akármilyen nmzetiségű olvasó számára - írja Kondrotas magyar fordítója. Furcsasága sok mindenből adódik. Az ábrázolt világ - amelyben a lélek finom rezdülései valamiféle archaikus primitivizmussal keverednek, s amelyből kiérződik, hogy a litván Európa legkésőbb keresztény hitre tért népe - ugyanolyan szokatlan, mint az ábrázolási mód... A lakodalmasszokások, a varázsmondókák, a múlt századi gyógymódok, a domboldalon álló barokk templomok, a klasszicista kastély, a bibliai motívumokkal átszőtt paraszti képzeletvilág leírásakor" viszont Kontrodas a hagyományokhoz kapcsolódik, melyek más színben tüntetik fel a litvánokat, mint ahogy megszoktuk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!