SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A Tollas Kígyó

: A Tollas Kígyó

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Latin-amerikai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630717484

tartalom:

A Tollas Kígyó - Kecalkoatl - az ómexikói művelődés legvonzóbb és legrejtelmesebb alakja: szakállas, fehér ősatya, hős, isten, földi és egyszersmind égi lény, aki - mint a történelem többi legendás atyakirálya - mindenre megtanította barbár választott népét, földművelésre, törvénykezésre, államalkotásra, erkölcsre, vallásra. Amikor a spanyol hódítók Mexikó földjére léptek, az indiánok végzetes félreértésnek estek áldozatul: azt hitték, hogy szakállas, fehér patriarchájuk tért vissza kíséretével. López Portillo Kecalkoatl emberi arcának és művének regényes megjelenítésére vállalkozik ebben a költőien megírt és mégis egy kalandregény fordulataival teljes könyvben, és egy történelmi példázat ürügyén a társadalommá szerveződő emberiség időtlen gondjait feszegeti: hatalom és erkölcs, elmélet és gyakorlat, célok és eszközök, vágyak és valóság ellentétét vagy bonyolult egységét. Átszellemült fejtegetéseiben is mélységesen realista szemléletével azt a kissé csüggedt, de roppant hasznos felismerést fogalmazza meg, hogy a legszebb tan és szándék is csak annyit ér, amennyi kiállja belőle a gyakran kényelmetlen és szennyes, de parancsoló gyakorlat és valóság próbáját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!