SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Aranytó

: Aranytó

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Jiddis irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A magyar származású izraeli író elbeszélései egy távoli egzotikus világ problémáit tárják fel előttünk, amelyek érdekességét a napihírek riasztó jelzései csak fokozzák. Nem távoli azonban ezekben az elbeszélésekben az író humanista felfogása, az országok és népek fölötti, nemzetközi szocialista szolidaritás mindmegannyi megnyilvánulása. Avi-Shaul művészetét az erkölcsi, a politikai felelősségérzet hevíti. A kötetet záró kisregény, a Sírjaim az ifjúkor élő emlékeit és a férfikor találkozásait, önkínzó szembesítéseit mondja el. Látvány és látomás művészi egységgé olvad össze a hazatérő vándor "érzelmes utazásában". A kisregény tanulsága azonos az elbeszélések végső kihangzásával: a neves író, a magyar költészet kitűnő fordítója, a Béke-világtanács tagja, az elkötelezett szocialista arra figyelmezteti olvasóit, hogy nincsen két erkölcs, egy az erősnek és egy a gyengének, csak egyetlen erkölcs van."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!