SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Bethsabé

: Bethsabé

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Svéd irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

373 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A könyv egy bibliai történetet mesél el újra, Dávid király és Bethsabé szerelmének s életének históriáját, a tények szempontjából híven követve az ószövetségi elbeszélést. Az uralkodó a királyi ház tetejéről a fürdő után törülköző gyönyörűséges fiatalasszonyt itt is ugyanúgy pillantja meg, mint Sámuel második könyvében, ugyanúgy hívatja magához és teszi magáévá, elorozva őt férjétől, Úriástól. De utána Dávidnak ez az új hitvese az író tollán lassacskán önálló életre kel: ő az, aki a Biblia látszólag motiválatlan eseménysorában logikus rendet teremt - finom cselszövényeivel, fondorlatos intirkáival ő áll mindennek a hátterében; ő az, aki a vadsággal és kegyetlenséggel, árulásokkal és hitszegésekkel zsúfolt komor történetet bevonja az élet arany derűjével; és ő az, aki - mint utolsó és mégis legelső felesége a királynak - Dávid akaratát és szellemét is leigázza. Az ereje teljében uralkodó király ugyanis még azt vallotta: "Az Úr olyan, mint én", de amikor aggastyánként Bethsabé karjai közt haldoklik, már elismeri, hogy az asszonynak van igaza, mondván: "Olyan, mint te... igen, olyan, mint te... Tökéletes vagy, Bethsabé. Ez a tökéletesség a legnagyobb hibád."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!