SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Lángoló síkság

: Lángoló síkság

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Latin-amerikai irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Háromszor is keresztet vetett. "bocsássanak meg" - szólt hozzájuk. És nekifogott a műveletnek. Mikor a harmadikhoz ért, könnypatakok buggyantak ki a szeméből. De lehet, hogy izzadság volt. Az öldöklés fáradságos munka. A bőr szívós. Védekezik, ha megadja is magát. A kés meg csorba volt: "Már megbocsássanak" - mondta nekik újra... "Elcsíptelek - mondta, aki követte, és aki most a folyóparton ült. - Vissza kell fordulnod, ha rájössz, hogy nem tudsz kijutni a szorosból, itt várlak meg... Holnap meghalsz vagy, holnapután, vagy egy hét múlva. Az idő nem számít. Türelmes vagyok." Ilyen erőszakot, véresen tomboló vagy köznapian természetessé vált erőszakot lehel minden ebben a szűkszavú, költői és kegyetlen könyvben, mellyel a mexikói Juan Rulfo - a magyarul is megjelent Pedro Páromo világhírű szerzője - véget vetett az idillikus latin-amerikai népiesség hamis divatjának, s egy félelmes parlagi táj és egy nem kevésbé félelmes parlagi társadalom összefüggéseibe ágyazza egy elátkozott mindenség kárvallottját: a mexikói parasztot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!