SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Lázár és Jézus; Szibin herceg legendája; Tihin és Nazarij; Antikrisztus

: Lázár és Jézus; Szibin herceg legendája; Tihin és Nazarij; Antikrisztus

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

514 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630735393

tartalom:

"Emilijan Szanev elbeszéléseiben az emberi lélek leheletszerű rezdüléseit ábrázolja. történelmi regényeiben és kisregényeiben írói világának új oldalát ismerjük meg. Témái is újak: egy bibliai apokrif történet Lázárról, aki visszatér a halottak országából, de nem tudja - és nem akarja - vállalni Jézus követését, mert visszariad a feladat nagyságáról: történet Szibinről, amely a népdalok és hősi énekek közé helyezi az ember és az emberiség boldogság utáni vágyának - s benne a bolgár aranykor legszebb szerelmének - legendáját: a hatalommal élni nem tudó szolga története, amely egy nagyszerű álom széthullásáról szól de egyszersmind tragikus parabolája Tihij és Lazarij örök küzdelmének, a szépség és művészet győzelmének, amely szétfeszíti a középkor komor bilincseit: és végül az Antikrisztus megrendítő emberi tragédiája mintegy betetőzi a történelmi összefüggések tanulságát: a névtelen parasztok ellenállásáról, a szabadságért, az emberi létért folytatott küzdelméről is szól, a bogumilizmus tömegmozgalmáról, amely a reneszánsz előhírnöke volt, nemcsak Bulgáriában, hanem egész Európában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!