SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Túlontúl hosszú áldozat. Élet és halál Észak-Írországban 1969 után

: Túlontúl hosszú áldozat. Élet és halál Észak-Írországban 1969 után

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630735210

tartalom:

Észak-Írország történelmében 1969 sorsdöntő esztendő volt. A lakosság katolikus része, amely addig békés tüntetésekkel tiltakozott polgárjogainak megcsorbítása ellen, Derryben és Belfastban véres összecsapásokba keveredett protestáns csoportokkal és a protestáns érzelmű karhatalommal. A brit kormány katonaságot vezényelt a forrongó országrészbe, amire válaszul az IRA-ból kivált egy harcias frakció, és Ideiglenes IRA néven hadjáratot indított a protestánsok, illetve a brit katonaság ellen. A hetvenes évek polgárháborújának hadszínterét úgyszólván lehetetlen áttekinteni. Gerillaháborút viselt és visel a két legnagyobb terrorista szervezet, a katolikus Ideiglenes IRA és a protestáns UDA, de mindkettő felveszi a harcot a rendőrséggel és a katonasággal is, ha rákényszerül, ugyanakkor egyébként azonos pártállású bandák és frakciók gyakran egymás ellen is fordítják fegyvereiket. És ami a legtragikusabb: a bombák és gépkarabélyok mégsem a fegyveresek, hanem a fegyvertelenek, a békés polgári lakosság köréből szedik a legtöbb áldozatot. A belfasti születésű, katolikus és protestáns örökséget egyaránt hordozó amerikai újságíró, Jack Holland tárgyilagosan, elfogultság nélkül állította össze Észak-Írország véres történelmének krónikáját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!