SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Uramisten, mit tettünk! Csernobil

: Uramisten, mit tettünk! Csernobil

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635484305

tartalom:

"A könyv századunk atomkatasztrófája, a csernobili atomerőmű négyes blokkjában 1986. április 26-án hajnalban történt robbanás eseményeit idézi fel. Ez is dokumentumregény, de kevéssé él benne a szerző a regénytechnika szokásos eszközeivel, híján van a párbeszédnek, nincsenek a szokásos értelemben vett főszereplői, viszont szerepel benne mindenki, akinek bármilyen köze volt az eseményekhez; a reaktorban szolgálatot teljesítőktől az országos politika és a minisztérium irányítóin át a közeli település, Pripjaty város előljáróiig. Nagy-Britannia, Németország és a volt Szovjetunió archívumaiban fellelhető dokumentumok tanulmányozása, a szerző 1991 őszén Belorussziában, Oroszországban és Ukrajnában tett utazásainak tapasztalatai, személyes beszélgetései alapján, valamint a témáról született korábbi publikációk felhasználásával elbeszélő módon rekonstruálja a történteket. Az előzmények számbavételéhez a második világháborúig, a szovjet atomkutatások kezdetéig tekint vissza, majd az atomenergia békés felhasználására tett erőfeszítésekről, az atomerőművek tervezéséről szól, végül a csernobili erőmű építésének munkálatait részletezi. Krónikaszerűen, mozzanatról mozzanatra próbálja felidézni a tragédia előzményeit, az elkövetett hibákat, majd megrázóan ábrázolja a robbanást követő fejetlenséget, a katasztrófaelhárítás szervezetlenségét, a felkészültség hiányát, a titkolózást és az eset jelentőségének hamis beállítását, amely tovább növelte az erőműben történt robbanás szörnyű hatásait. Ezeket is leírja a könyvében, csakúgy, mint az eset politikai, környezetvédelmi, a felelősség megállapításának bírósági következményeit. A rendkívül érdekfeszítően megírt, nagyhatású dokumentumregény sokak érdeklődésére számíthat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!