SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Város az Adrián. Kronisztérium

: Város az Adrián. Kronisztérium

Fordító:

Kiadás:

Pécs, 1994

Kiadó:

Jelenkor Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kiseurópa Sorozat

Terjedelem:

417 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637770941

tartalom:

"Amit eltaposott, elvetett, kigúnyolt és megcsúfolt benne a történelem - és a történelem nem más, mint az emberek, az ő gonoszságuk, az ő őrültségük, az ő haláluk -, az továbbra is ott állt a pályaudvar mélyén, azon a szabad téren a nagy kétkerekű postakordé mellett, és kihunyt tekintettel nézte a tolongást és kavarodást; de amit szeretett benne, ami egyszer és mindenkorra föltámadt és élt a lélek lágyságaként, pillangó szárnyaként, kisbárány gyapjaként, emberi jajszóként, mely jogot követel, hogy szerethessen és hogy szerethessék, az most elszakadt a testétől, a lábától, az arcától, és futott, futott végig a peronon, furakodott át a tömegen, könyökkel tört utat a vagonok köré tóduló, az ablakon kisírt szemmel kihajoló rokonok és ismerősök keze után kapkodó emberek között..." Másfél évszázad, egy olasz-magyar-horvát család öt nemzedékének története pereg le eddig a pillanatig, amikor Fiume olasz lakói végleg elhagyják "az ígéret városát", és Emilia örökre elbúcsúzik élete első szerelmétől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!