TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Karthágó

: Karthágó

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

241 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A karthágóiak általános történetére, intézményeikre, vallásukra és kereskedelmükre vonatkozó ókori adatokat gyarapíthatják azonban azoknak a régészeti ásatásoknak az eredményei, amelyek az elmúlt ötven év során, főként 1946 óta folynak Észak-Afrikában. Nem kétséges, hogy a legutóbb feltárt régészeti leletek elemzése folytán Karthágó archeológiája új és fontos szakaszba jutott. Igyekeztem ezt a két információs forrást kombinálni, de azért főleg az irodalmi anyagra támaszkodtam, hiszen ez minden történetírás alapja. Meg kell mondanom, hogy néhányszor úgy írtam le bizonyos eseményeket, mintha kétségbevonhatatlan tények volnának, holott korántsem azok. A karthágói történelemnek majdnem minden fontos mozzanatát többféle módon értelmezik a modern történészek. De valamennyi probléma megvitatása rengeteg lábjegyzetet és idézetet igényelne, ami nem volna helyénvaló ebben a könyvben. Tanulmányomat ugyanis azoknak szántam, akik érdeklődnek az ókori történelem iránt, de nem a szó szoros értelmében vett szaktudósok. A különböző értelmezéseket csak ott említem meg, ahol azokat lényegesnek tartom. Ha valaki részletesen is kíván foglalkozni mindezzel, a függelékben megtalálja a szakirodalom bibliográfiáját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!