TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Varázskövek az inkák földjén. Régészeti kutatóutak Peruban

: Varázskövek az inkák földjén. Régészeti kutatóutak Peruban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Dél-Amerika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

H. D. Disselhoff, akinek nevét szakmai körökben jól ismerik, ebben a könyvében az 1965/1966-ban Peruban végzett régészeti kutatásairól számol be, mind tárgyában, mind helyszínében változatos útirajz formájában. Először Peru déli részén, Arequipa és Corire környékén végez ásatásokat, és igen régi, még az inka birodalom előtt fennállott kultúrák emlékeit tárja fel több szakaszban. Majd az ország ellenkező végébe, az észak-perui Vicúsba megy, és az ottani rendkívüli mélységű temetkezőhelyet kutatja át kísérőjével, Wurster építészmérnökkel. Egyik legérdekesebb fejezete a kötetnek Wurster mérnök önálló beszámolója az Andokban fekvő Pajaténről, az ősi romvárosról, amelynek különös, kör alaprajzú, művészi térhatású épületeit ismeretlen nép emelte. A Peru különböző részein végzett kutatásokról szóló, közvetlen hangú beszámoló nemcsak rég letűnt kultúrák igen érdekes emlékeivel, hanem a távoli ország változatos tájaival is megismerteti az olvasót.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!