TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Sajtónyelv

: Sajtónyelv

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Magyar Újságírók Szövetsége

Kategóriák:

Nyelvészet Sajtó

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Sajtókönyvtár

Terjedelem:

173 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Jó lélekkel ajánlom ezt a könyvecskét minden leendő forgatójának, használójának. Nem "az Olvasónak", minthogy nem olvasmánynak készült. Szerzője arra kapott megbízást a Bálint György Újságíró-iskola vezetőitől, hogy "tankönyvet" írjon a "nyelvművelés" tantárgyból újságíró-iskolai növendékek számára. Ámde tantárgyak és tankönyvek nem alkotnak homogén csoportot. A legelnagyoltabban is két típusuk van: az ismeretiek és készségiek; illetőleg - tankönyvekre áttérve - az ismeretadók-ismeretközlők és a készségfejlesztők. Ha a leendő újságíróknak például világföldrajzot tanítunk, ott a tények megismertetése és a meg nem ismert részletek utáni továbbtájékozódás képességének kialakítása a fő feladat; aminek eredményességét a vizsgán való visszakérdezés révén nagyjából megbízhatóan lehet ellenőrizni. A nyelvművelés merőben másfajta "tantárgy". Azt nem elsősorban azért tanítjuk, hogy végül, a vizsgán visszakérdezhessük a szabályokat; hanem hogy a legfontosabb újságírói munkaeszköznek, a nyelv használatának olyan fokra emeljük a szintjét, amely a tudatosítás, a tudatosság fázisán keresztül a kiművelt automatizmusig finomul, ott hordva - tudatalattiba süllyedt, de bármikor tudatosítható tartalékként és biztosítékként - a kontrollképesség biztonságot ad beidegzését."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!