FÖLDRAJZ / Spanyolország kategória termékei
Spanyolország a XX. században

: Spanyolország a XX. században

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1973

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Spanyolország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

430 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

José García könyve az első magyar nyelven megjelent mű, amely átfogóan ismerteti Spanyolország XX. századi történetét a legutóbbi évekig. A szerző Spanyolországban született, de a polgárháború idején igen fiatalon, a Szovjetunióba emigrált. E műve megírásánál gazdag spanyol forrásanyagot is felhasznált.
García három szakaszra osztja a XX. századi spanyol történelmet: a monarchia, a köztársaság és a diktatúra korszakára. Az időrendi előrehaladás során felrajzolja azokat a nagy problémagócokat, amelyek mindmáig döntő szerepet játszanak a belső osztályharcokban és a politikai küzdelmekben: a termelőerők viszonylagos fejletlensége, a gazdaság agrárjellege, a külföldi tőkétől való függés, a földbirtokmegoszlás kiáltó egyenlőtlensége, a hadsereg és az egyház óriási szerepe az ország életében, az afrikai spanyol gyarmati hódítás okozta problémák stb.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!