SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
112. A magyar olimpiai aranyérmek története.1896-1980

: 112. A magyar olimpiai aranyérmek története.1896-1980

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sport

Terjedelem:

239 p., 17 t.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632535537

tartalom:

Berlin, 1936. Olimpia. Egyetlen napon három magyar bajnokság: Csík-Csák-Lőrincz – az emlékezetben immár e feledhetetlen triót idézi az utolsó nap. Ez volt Lukács László első olimpiája, és az a délutáneste az első tudósítói „éremhalmozása”. Ott volt mindegyik sikernél, vagy más szavakkal: nem maradt le egyikről sem.
London, 1948. Szepesi György a mikrofont morzsolgatva izgulja végig Elek Ilona győzelmét, majd bevágja magát az angol főváros legvakmerőbb sofőrjének autójába, és elcsípi Bóbis Gyula birkózócsatájának utolsó három percét. Az aranyat érő három percet.
„Szerencsém volt” – mondja egyik is, másik is. Sokszor volt szerencséjük. Azóta mindegyik olimpián; alighanem nemzetközi viszonylatban is páratlan – a hazáiban feltétlenül – egyedülálló olimpiai élményeket mondhat magáénak a könyv két szerzője. Akik dehogy is csak a szerényen emlegetett szerencsével dicsekedhetnek: a jó kapusnak mindig szerencséje van – tartják a tapasztalt szurkolók; a „szerencsés riporternek” nemcsak kitűnő szimata van, hanem nagy felkészültsége is, nem csupán jó érzékű kombinátor az olimpiai kavalkádban, hanem az esélyek szakértője is, akit az igazít el „holtbiztosan”, ami minden szakmában a fő: a mesterség tudása.
Könyvünk a magyar olimpiai aranyérmek történetét eleveníti fel, az elsőtől a száztizenkettedikig, Hajós Alfrédtól a Foltán-Vaskúti kenupárosig ismerkedünk meg újra, eddiginél részletesebben az olimpiák magyar bajnokaival, pályafutásukkal és győzelmeikkel. A sok fényképpel és dokumentummal gazdagított mű magától értetődően tartalmazza egyben az olvasók körében annyira kedvelt táblázatokat, névsorokat, adatokat is.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!