SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
A női testkultúra új útjai

: A női testkultúra új útjai

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sport Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

163 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632535235

tartalom:

A női testkultúra magyarországi úttörője, a gyógytorna és a kismama torna első hazai kidolgozója már a húszas években számba veszi azokat a közvetlenül egészségkárosító tényezőket, melyekkel a modern (főként a nagyvárosi) ember találja szembe magát. A tizenhat éves szakmai tapasztalatokra építő szerzőnő véleménye az, hogy a tudomány és a kultúra fejlődése, bár számos pontban előnyére vált az egészségnek (védőoltások, új, hatékony gyógymódok), de ezzel együtt olyan romboló hatásokkal bír, mint például a tantermi iskolai oktatás és számos különóra (tiszta, szabad levő hiánya, a tanulás,különórák rovására menő mozgásszegény életmód), az erősebben szennyezett városi levegő, a hivatali, irodai munkával járó egész napos ülő munkavégzés (mozgáshiány, rossz testtartás), vagy éppen a gyári munkások fizikai túlterhelése, regenerálódó képességének csökkenése, de a felgyorsult napi ritmusból fakadó stresszes, elvárásokkal teli élet is ide tartozik. A civilizációs ártalmak kiküszöbölésére minden egyénnek meg kell teremteni a lehetőséget, így az nem is lehet kérdés, hogy mindenkit megillet-e az egészséges életmód vezetésének joga. Jászi Alice némelykor ostorozó őszinteségű, de jó szándékból vezérelt gondolatai szerint "nem igaz, hogy az embernek a korral beteggé és csúnyává kell lennie!". A test idővel történő változásait egyszerűen "átmodellálódásnak" nevezi, de ezt csak mint a korral járó, az üde fiatalsághoz képesti változást, nem pedig csúnyaságként fogja fel. "Az, aki csúnya, az maga tehet róla" - folytatja a gondolatot. A kövérség, a csámpásság, a slamposság, a testszag, a bőrhibák mögött mind maga az egyén áll - kivéve a valóban nem orvosolható betegségeket, eltéréseket. Úgy tartja, ha egy nő korán elvirágzik, annak hátterében súlyos testi vagy lelki helytelen életmód állhat. Ezen pedig tudatosan, áldozatos munkával lehet és szükséges változtatni. A kifogások tárháza akkor is változatos volt, s ma is igen széles a skála.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!