SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Fizikotherápiai asszisztensi tananyag

Fizikotherápiai asszisztensi tananyag

Szerző:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Sport Tankönyv Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Mi a fizioterápia? A szó görög eredetű. "Füzosz" természetet, a terápia: gyógyítást, orvoslást jelent. A fizioterápia tehát az a gyógymód, amely a természet erőit használja fel a gyógyításhoz. A fizioterápia a gyógyítás legősibb ága, hisz a természet erőit az idő előtti korban, már az ősember felhasználta a gyógykezeléséhez. Ilyen irányú törekvései megfigyelésekkel kezdődtek. Megfigyelte az állatokat, amint sérült végtagjaikat fürösztik, dörzsölik, masszázst végeznek, különböző füveket esznek. Ezeket a megfigyeléseket igyekezett az ősember hasznosítani a maga és embertársai gyógyításában. A gyógyításban felhasználta a napot, a vizet, a természet különféle kémiai, mechanikai és hőhatásait. Tapasztalati úton nyert megfigyeléseivel a füveket, növényeket vagy előfordulási formájukban, vagy főzetekként alkalmazta. A gyógyítás további fejlődését jelentette, amikor ezeket a különféle gyógykezelési módokat a mai értelemben vett kémiai, mechanikai és hőenergiákat kombinálta. A gyógyítás tehát mondhatjuk az ember megjelenésével kezdődött akkor, amikor a természet energiáit a gyógyítás szolgálatába állította. Ez volt az első természetes gyógymód."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!