A tejtermelő gazdaság, a tejgyűjtő hálózat és a tejipar dolgozójának számos olyan adatra van szüksége mindennapos munkájában, amely a gazdaságban vagy az üzemben nem áll rendelkezésére és csak különböző szakkönyvekben lelhető fel, esetleg csak speciálisszámítással határozható meg. Különös súllyal esik latba ez a kérdés napjainkban, amikor a gyakorlati tapasztalatokra épülő eljárásokat a tejtermelés és a tejipar területén is a tudományosan megalapozott technológiák váltották föl. Igen nagy gyakorlati jelentősége van tehát a szerző zsebkönyvének, mely új, átdolgozott változatában a legkorszerűbb és a leginkább fontos adatsorokat, illetve műszaki jellemzőket tárja olvasói elé jól áttekinthető táblázatokba foglalva, mondanivalóját ábrákkal is szemléltetve.
A feldolgozott témakörök a következők: a tej és a tejtermékek összetétele, alkotórészeinek fizikai és kémiai tulajdonságai, táplálóértékük; a mikroorganizmusok szerepe és viselkedése a tejben, illetve a tejtermékekben; a minőség kívánalmai és előírásai; a tejipari munkában használatos szerkezeti, csomagoló- és segédanyagok; a hűtés, a tárolás, az energiaszükséglet, valamint a különféle technológiák.
A kitűnően összeállított kötet minden bizonnyal jelentős támogatást nyújt majd e terület szakembereinek feladataik miné1 tökéletesebb ellátásában.
TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Statisztika kategória termékei
Balatoni Mihály: Tejipari táblázatok
Kiadás:
Budapest, 1978
Kiadó:
Kategóriák:
Statisztika Ipar Mezőgazdaság általában
Terjedelem:
231 p.
Kötésmód:
nyl
ISBN:
9632303350