˝A kínai konyha változatosságának és gazdagságának egyik oka: vidékről, ahol gyakori volt az éhezés, átvette a régi paraszti hagyományokat, és józanul felhasznált minden ehető növényt és rovart csakúgy, mint az állati belsőségeket. Kétségtelen, hogy Kína e téren nagyobb találékonyságról tett tanúbizonyságot, mint bármelyik más civilizáció. Megjegyzendő, hogy a táplálékokra vonatkozóan semmiféle vallási tilalom nem létezik. Csupán a buzgó buddhisták tartózkodnak az erős illatú növényektől (hagyma, fokhagyma), a hústól meg a tojástól, a taoista aszkéták pedig a gabonaneműektől.˝ Jacques Gernet: Kína hétköznapjai a mongol hódítás előestéjén 1250-1276 című művéből. Ma már persze más a helyzet, de a kínai konyha még így is rendkívüli élményekkel kecsegteti az európai ínyenceket...˝
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Cseh Mária, Pirchala István: 400 kínai recept
Kiadás:
Budapest, 1984
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Kína
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
154 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632317106