SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
A 100 legjobb pikáns étel

A 100 legjobb pikáns étel

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Sajgó és Társa Bt.

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A 100 legjobb

Terjedelem:

80 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639266582

tartalom:

Mitől lesz egy étel pikáns? A „pikáns" szó jelentése – csípős, érdekes, szokatlan – elárulja, hogy mostani válogatásunk csupa olyan ételt kínál kipróbálásra, ami a megszokottól eltérő alapanyagokból, a megszokottól eltérő fűszerekkel, adalékokkal, vagy eltérő módon készül.
A megszokottól eltérő ízek, anyagok, adalékok meghatározása már korántsem ilyen egyszerű. Ugyanis, például az édes-savanyú mártás, az ugye nekünk, közép-európaiaknak szokatlan, de mindennapos, mondjuk a kínaiak számára. Nekik viszont a mi ételeink lehetnek „pikánsak”. Ugyanígy lehet pikáns nekünk a rendkívül csípős fűszerezésű mexikói ételek sokasága, náluk viszont mindennaposak, megszokottak az ilyen ételek Ez utóbbi összehasonlítás talán nem a legszerencsésebb, hiszen a magyar konyha is kedveli a csípős paprikát, ám a mi „lángoló” csirkepaprikásunk legfeljebb csak elismerő mosolyt csal a chili paprikához szokott mexikói ajkára. (A legerősebb chili-fajták akár tízszer is erősebbek a mi cseresznyepaprikánknál.) Maradjunk tehát annyiban, hogy a nálunk szokatlan alapanyagú, fűszerezésű vagy elkészítési módú ételek azok, amiket mi pikánsnak nevezünk.
Egy fontos dolgot azonban meg kell jegyeznünk a pikánsságnak, a másságnak valamiféle összhangban kell lennie az adott étellel (még ha ez az összhang számunkra eleddig ismeretlen is volt). Mert ugye, nem nagy művészet megborsozni és megsózni az édes cseresznyét, olvasztott sertészsírral meglocsolni, de ugyan ki enné meg azt?
Jelen kötetünkben olyan recepteket válogattunk össze, amelyek számunkra különleges ízeket vonultatnak fel akár alapanyaguk, akár ízesítőik, akár elkészítési módjuk miatt. Kísérletezzünk bátran, ismerkedjünk meg a számunkra még idegen ízekkel, és ha valamelyiket megkedveljük, az új tapasztalatok birtokában magunk is kreálhatunk pikáns ételeket.
Ehhez kíván izgalmas kísérletezést és jó étvágyat
A szerkesztő

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!