Minden nép speciális jellegét főleg nyelvében, zenéjében, népviseletében és szakácsművészetében tartja fenn és hagyja át utódaira. A magyaros konyha egyike a legjellegzetesebb nemzeti konyháknak, szabályai és tulajdonságai évszázadok alatt sem változtak. Bár ezen sajátságok a velünk szomszédos nemzetek szakácsművészetére való hatás révén mind szélesebb körben terjedtek el, nem volt idáig oly munka, amely ezeket tudományos képzettséggel rendszerbe foglalta és élettani hatásukat orvosi kritika tárgyává tette volna. Különösen az orvosok számára tartott főzőtanfolyamokon éreztem erősen ennek a hiányát, amidőn a résztvevőknek a röviden és elszórtan előadott elméleti konyhatechnikai ismeretek kiegészítésére nem tudtam megfelelő szakkönyvet ajánlani. Jelen munka megírásával mindkét hiányon egyszerre akartam segíteni: egyrészt megkíséreltem összefoglalni mindazon tudnivalókat, amikre az orvosnak diaetás rendelkezései megadásához szüksége lehet, másrészt a magyaros konyhát jellemző sajátságokat igyekeztem ismertetni és diaetetikai szempontból méltatni, valamint azokat a beteg ember megfelelő táplálása érdekében a finom úri konyha eljárásaival összhangba hozni.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Soós Aladár: A diaetás konyha technikája
Kiadás:
Budapest, 1930
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Orvostudomány Egészségügy
Terjedelem:
305 p.
Kötésmód:
félvászon
tartalom:
leírás:
Átkötött példány.