"A könyv szerzői, az ismert gasztronómus és a jó nevű üzletépítész, a hazai szakirodalomban még egyáltalán nem publikált módon mutatják be a szakmabelieknek és az érdeklődőknek, hogy miképpen oldható meg a gasztronómus és az üzletépítész együttműködése, aminek eredményeképpen minden tekintetben vonzó kínálatú, kellemes hangulatú és gazdaságos működésű vendéglátó üzletek alakíthatók ki.
Törvényszerűnek tartják, hogy az üzletépítészet – és a későbbi sikeres működés – alapja a gasztronómus által készített szakmai program, amelyből kiindulva a műszaki szakemberek nemcsak megtervezik, de meg is valósítják a szükséges technológiát és technikát.
Korszerű ismereteket nyújt a könyv a vendéglátás fejlesztésének nemzetközi irányzatairól is. A sokféleség, az egyediség, az egyéni arculat kialakítása érdekében szakmai csoportosításban, specializáltan tárgyalják az éttermek, a vendéglők fajtáit, jellemzőit, a cukrászdák, az eszpresszók sajátosságait. A fő hangsúlyt az értékesítőterekre helyezik, és – mintegy ajánlásként – összefoglalják; hogy az egyes üzletek jellegének milyen építőanyagok felelnek meg, és azok elhelyezésének melyek a legracionálisabb megoldásai: Nem mulasztják el a különböző értékesítőhelyek egyedi étel-, és italkínálatának-egyes esetekben elkészítési módjának-leírását sem."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Magyar Mihály, Szigeti Andor: Ahol minden a vendégért van. Környezet, berendezés, hangulat, étel-, italkínálat és a vendéglátók.
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kategóriák:
Terjedelem:
309 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632216806