"Isten és ember találkozásának legszebb helye az asztal. Ezeknek a találkozásoknak legszebb pillanatait - ünnepeinket - örökíti meg a szerző könyvében: Karácsonytól karácsonyig a naptár liturgikus sorrendjében, a hozzáfűződő népszokásokkal vonultatja fel előttünk a régi magyar konyha jellegzetes ételeit a karácsonyi mákosgubától, a húsvéti sonkán keresztül egészen a lakodalmas ételekig. Az ünnepnapoknak mindig megvan a sajátos hangulatuk, ezt a hangulatot a hagyományos étrend is emeli. Nemzeti ételeink receptjei mellett megtalálhatóak a könyvben az ünnep eredetének ismertetései, szokásai, úgy egyházi, mint néprajzi vonatkozásban. Néhány ünnepnapnál köszöntő teszi színesebbé a fejezetet. A receptek előtt s után étkezési imákat találunk, amelyek szorosan kapcsolódnak az ünnep jellegéhez. Reméljük, hogy minden háziasszony örömmel nyúl ezekhez a receptekhez es az eredmény sem marad el. "
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Szakál László: Áldd meg Urunk, asztalunkat. Régi ünnepek a konyhában karácsonytól karácsonyig
Kiadás:
Soltvadkert, 1991
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Kereszténység
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
216 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9634005926