"Ha meg akarjuk ismerni az arab konyhát, akkor feltétlenül rendeljük meg az előétel-egyveleget, a "mezzét", ami 10-20 kis tálkában felszolgált ínycsiklandozó finomfalatból, többek között fűszeres hideg mártásokból,olajbogyóból, kaviárból, apró húsfalatokból áll; óhatatlan kísérője a lepénykenyér és a kis, lapos üvegben felszolgált ánizspálinka, az "arak". Bármilyen nehezünkre is esik, csak csínyján kóstolgassuk az ízelítőket, mert a tulajdonképpeni ebéd még el sem kezdődött. Ha étvágyunkat kellően felcsigáztuk, válasszuk ki a főfogást. Dúskálhatunk a legkülönbözőbb módon elkészített húsok, szárnyasok, halak között, feltárulkozik előttünk az arab konyha hihetetlenül bőséges választéka. Ne siessünk azonban az evéssel, mert bűn lenne kóstolatlanul hagyni valamelyik arab süteményt vagy édességet, nem is beszélve a páratlanul ízletes gyümölcsökről, és az ebédet megkoronázó szívet is megdobogtató - beduin módra készült feketekávéról."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Hackl J. Vilmos: Arab konyha
Kiadás:
Budapest, 1985
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Közel-Kelet
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
214 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632233301