A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás, szárítás. Az így eltett zöldfélék megőrzik tápanyag és vitamintartalmuk döntő részét, hiszen csupán az előázstatással pótolható vizet vonjuk el belőlük. A kandírozás már több munkát, energiát igénylő művelet, de a végeredmény, a finom csemegének számító cukrozott gyümölcs, kárpótol a fáradságért. A könyvecske ezenkívül tartalmazza még a télire való eltevés más, hagyományos módjait - befőzés, savanyítás, nyers tartósítás, frissen tárolás stb. - is.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Tóth M. Ildikó: Aszalás, kandírozás
Kiadás:
Budapest, 1992
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Háztartás
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
110 p.
Kötésmód:
papír