tartalom:
"A könyv a kémiai rendszertan alapján tekinti át azokat a szerves és szervetlen vegyületeket, amelyek az élelmiszeripar szempontjából fontosak. Így az első fejezet az élelmiszereket alkotó elemekkel foglalkozik és a vízzel. Ezután a szénhidrátok leírása következik, monoszacharidok, oligoszacharidok és poliszacharidok csoportosításban. Mást kínál a harmadik fejezet: ebben az aminosavak, a peptidek és a fehérjék a főszereplők. A lipidek című fejezet a glicerideket, a lipoidokat és a természetes zsiradékokat ismerteti. Ezután a vitaminok kerülnek sorra. A hatodik fejezet a természetes színezékeket tárgyalja. A hetedik fejezet azokkal a szerves vegyületekkel kezdődik, amelyek az eddigi csoportosításokból kimaradtak. Ezek az alifás és az aromás szénhidrogének, az alkoholok, a fenolok, az oxovegyületek, a szerves savak és észterek, valamint az alkaloidok. A fejezet többi része a műanyagokról szól. A nyolcadik fejezet címe: Enzimkémia, a kilencediké: Élelmianyagok kolloidikája. Ezután az adalék anyagok ismertetésére kerül sor, amelyek közé a tartósítószerek, az antioxidánsok, az ízesítőanyagok, a mesterséges színezékek és a konzisztenciajavító szerek tartoznak. Külön fejezet szól a mérgező anyagokról. A tizenhetedik fejezet a táplálkozástan alapjaiból ad "kóstolót". A könyvet a tisztító- és fertőtlenítőszerek leírása teszi teljessé."
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető