"Az üzemi vendéglátó vállalatok és a sajátkezelésben levő üzemi konyhák és éttermek vezetői számára kívánjuk ezt a munkát közreadni. A könyv nagy segítséget nyújt az ellenőrző szervek, minisztériumok, tanácsok számára is. Áttekintést ad az üzemi vendéglátás és a sajátkezelésű konyhák szerteágazó, sokféle sajátos problémájáról. A könyv szükségességét alátámasztja az is, hogy ebben a tárgykörben öt évvel ezelőtt kiadott „Üzemi konyhavezetők kézikönyve” teljesen elfogyott és az azóta létesült konyhák vezetői, a felnövő új generáció számára nem állt megfelelő, a témát teljesen felölelő, az újabb fejlődést visszatükröző kézikönyv rendelkezésre.
Az üzemi vendéglátás forgalmának növekedése és színvonalának emelkedése nem egy helyen eléri már a magasabb osztályú kereskedelmi vendéglátás színvonalát és szolgáltatásait. Mindez szükségessé tette az üzemteltetés és termelés, az egészségügy, a számviteli munka, a munkavédelem, valamint az ehhez kapcsolódó kérdések beható ismertetését. A munka megírásánál a szerzők figyelemmel voltak a párt és kormány határozataira a vendéglátóipari étkezés tömegméretűvé való fejlesztéséről és ezért az új értékesítési formák eddigi tapasztalatait is beépítették az anyagba.
Remélem, hogy a könyv hasznos segítője lesz az üzletvezetőknek, és a szakma többi dolgozójának."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Az üzemi vendéglátás kézikönyve
Szerző:
Forrai György Ostermann Géza Pikler Kornél Rózsa Tibor
Kiadás:
Budapest, 1962
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Gazdaság vegyes Kereskedelem
Terjedelem:
261 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.