"A táplálkozás a csecsemők és kisgyermekek számára jóval többet jelent puszta étkezésnél, hiszen az első életévek idején kapott megfelelő táplálás és szeretetteljes gondozás nem csak a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat egyik elő feltétele, de esélyt kínál a hosszú, egészséges és örömteli élethez is. Gyermekeink első három évében a táplálás elsődleges célja – az energiapótlás mellett – a növekedés, a fejlődés biztosítása és a későbbi, esetleg csak felnőttkorban jelentkező betegségek megelőzése. A kicsik táplálásának alapvető követelménye az adott fejlettségi szinthez, aktuális igényekhez alkalmazkodó, minőségileg kielégítő, mennyiségileg elegendő, a tisztasági követelményeknek megfelelő és élvezhető táplálék biztosítása, kiemelt figyelmet szentelve a babák fejletlen gyomor-bélrendszerének és éretlen immunrendszerének.
Ön egy olyan hiánypótló kézikönyvet tart a kezében, melynek szerzője nem csak gyakorló szülő és nagyszülő, hanem több évtizedes gyermektáplálási és családterápiás gyakorlattal rendelkező szakorvos. A könyv a legfontosabb elméleti tudnivalók ismertetése mellett sajátos felfogással kínál jól érthető gyakorlati útmutatót a szoptatáshoz, a kiegészítő tápláláshoz, a babaételek készítéséhez. Segít továbbá a táplálással összefüggő problémák felismerésében, és azok diétás kezelésében. Az édesanyáknak, nagymamáknak így már nem kell hosszasan törni a fejüket, hogy mi kerüljön az asztalra, hiszen a könyv közel 600 szemléletformáló, egészséges és könnyen elkészíthető ételrecepttel varázsolja változatossá a kicsik és nagyok mindennapjait."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Kerekes Judit: Babatáplálás kézikönyve. Picik és kicsik receptkönyve 0-3 éves korig
Kiadás:
Budapest, 2006
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
313 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9638685190