"A dolgozó nők gondján szeretnék segíteni 100 kipróbált tészta és sütemény receptemmel, amelyek közül sok a régi nagyasszonyoktól maradt reám. A 100 tészta receptet követi majd ugyanannyi hús, főzelék és leves elkészítésének leírása, amelyek összeállításánál szintén figyelembe veszem a mai viszonyokat.
A receptekei 5-6 személy részére állítottam össze. Vaj helyett, különösen az élesztős tészták elkészítéséhez Liga-margarint használtam, sőt süteményeket és tortákat is nyugodtan készíthetünk vele. Jó kemény tojáshabot úgy készítünk,hogy a tésztához előírt cukormennyiség harmadát vagy felét a tojásfehérjéhez adjuk és ezzel együtt verjük fel."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Milyen tésztát készítsünk? 100 sütemény, torta és dessert
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1932
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
94 p.
Kötésmód:
papír