"Háziasszonyaink - elsősorban a fiatalok - meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindig kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Mária Hajková: Édeskönyv
Fordító:
Kiadás:
Pozsony, 1978
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
281 p., ill.
Kötésmód:
karton
tartalom:
leírás:
A nyíllal jelölt dolog nem mazsola, hanem légy.