A vendéglátóipar egyik legfontosabb feladata, hogy a közétkeztetéssel együtt, naponta többször is, ellássa étellel a sok százezer, esetleg több millió magyar állampolgárt és a külföldről érkezett vendégeket kulturált módon. A vendéglátóipar e szolgáltatását különböző ízlésű, korú és egészségi állapotú emberek veszik igénybe. A középfokú végzettségű vendéglátóipari szakembereknek e fontos feladat ellátásában jelentős szerepük van. Szakszerű, magas színvonalú munkájuk érdekében szükséges, hogy fel tudják ismerni egyes élelmi alapanyagok, félkész termékek, élelmiszeripari készítmények minőségét, meg tudják ítélni konyhatechnikai alkalmazásuk táplálkozás-élettani és gazdasági szempontból legelőnyösebb felhasználási lehetőségét; szükséges, hogy tudjanak tervezni, és elő tudjanak állítani korszerű, egészséges, ugyanakkor a különböző ízléseket is kielégítő és a helyes táplálkozási szokásokra nevelő étrendet, illetve ételféleségeket; biztosítani tudják a vendéglátóipar szolgáltatásait, illetve a közétkeztetést igénybe vevő különböző betegségekben szenvedők diétás, diabetikus étkeztetését; a vendég és a vendéglátóipari dolgozók érdekében eleget tudjanak tenni a szakma egészségügyi és munkavédelmi követelményeinek.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Kubát Kinga: Élelmiszer-ismeret és gyakorlat I-II. A vendéglátóipari szakközépiskolák részére
Kiadás:
Budapest, 1986
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Tankönyv Kereskedelem
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
221 p., 319 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632217888