Aki figyelemmel kíséri a hazai gasztronómiai irodalmat, megelégedve tapasztalhatja, hogy az utóbbi esztendőkben számos szakácskönyv, a főzéssütés művészetével foglalkozó kiadvány jelent meg. Most ismét egy új könyvet köszönthetnek mindazok, akik szívesen gazdagítják könyvespolcukat egy-egy szakíró munkájával. Ez a gazdag tartalmú munka azonban nem sorolható azon szakácskönyvek közé, amelyek az ételek, sütemények készítésének csak bizonyos körét, egy-egy meghatározott, speciális részét adják közre. Nem sorolható azon szakácskönyvek közé sem, amelyek csak egy-két alapanyag, szárnyas, tejtermékek, vadhúsok stb. felhasználását közlik. A könyv a klasszikus konyhaművészet teljes vertikumát foglalja magában, tematikus receptleírásaiban, a korrekt megfogalmazásban benne rejlik a szerző tapasztalata és mesterségbeli tudása, amelyet a hazai és külföldi szakmai gyakorlatával megszerzett. Ugyanakkor a könyv logikus felépítése mutatja a szerző több évtizedes pedagógiai tapasztalatát, mivel mint a szakácsművészetet oktató tanár ösztönösen is a közérthetőségre törekszik. Meggyőződéssel állíthatom, hogy ezt a könyvet egyaránt hasznosíthatják a vendéglátás területén dolgozó profi szakemberek, de hasonlóan a háziasszonyok is.
(Unger Károly)