tartalom:
A Friss Irodalmi Húsok novellasorozat ötlete a 2000-es év elején merült fel a Magyar Konyha szerkesztőségében. Hagyománya lapunknak, hogy a receptek, a különböző gasztronómiai anyagok mellett olvasnivalóval is szolgál a közönségnek. Klasszikus magyar és külföldi írók konyhaművészettel kapcsolatos írásait, írásrészleteit közöltük hónapról hónapra. A szerzők skálája igen széles volt: Krúdytól Hrabalig, Mikszáthtól Tömörkényig, Jókaitól Örkényig. Egy idő után azonban azt vettük észre: "fogynak a klasszikusok". Egyre nagyobb erőfeszítésünkbe került gasztronómiai vonatkozású irodalmi részleteket találni. Ekkor jutott eszünkbe: kérjünk fel fiatal magyar írókat arra, írják meg az ételekhez, italokhoz, főzéshez, vendéglőkhöz fűződő kapcsolatukat.
Talán nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi idők magyar irodalma kissé szegényesebb a gasztronómiai témákat illetően. A nagy régieknek ugyanis ugyanolyan fontos volt a has témája, mint az észé vagy a szívé. Gondoljunk csak Kosztolányi tárcáira, Krúdy Szindbád-novelláira, Tömörkény írásaira (melyben az alföldi parasztság gasztronómiáját örökítette meg), Mikszáth haspártiságára, a század első felének irodalmáraira, akik emlékeket állítottak a legendás kávéházi időknek.
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető