"Sokáig az volt a felfogás, hogy a fűszerek ártalmasak az egészségre. Ma már tudjuk, hogy ez nem igaz. Mértékkel alkalmazva nemcsak ízesebbé teszik az ételeket, hanem elősegítik az emésztést is, és ily módon a tápanyagok jobb hasznosulását. A fűszerekről természetesen már jelent meg sikeres könyv, de a fűszernövények íz- zamat és illatanyagaival, azok kivonásával és felhasználásával ilyen részletességgel még nem foglalkozott egyik sem. Külön érdeme a könyvnek, hogy nemcsak a szakemberekhez szól, hanem a vállalkozó kedvű olvasó (ha van egy kis érzéke a barkácsoláshoz) maga is elkészítheti a leírtak alapján a különböző esszenciákat, valamint a finomabbnál finomabb fűszerkeverékeket, mártáskivonatokat és mustárokat."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Inczefi Lajos: Fűszernövényeink és fűszerkészítés
Kiadás:
Budapest, 1985
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Növénytermesztés
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
182 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632319745